söndag 9 maj 2010

Som en dröm...



Vilken fantastisk dag jag fick med min älskade make igår, helt sjukt bra! :) Vi lämnade Abydos Marina vid halv nio i morse, havet var kavlugnt, lite disigt och ca 30 grader... På dykbåten som rymmer ca 35 dykare, var vi denna dag endast 10 personer, 5 par, ett från Finland, Danmark, England, Schweiz och vi från Sverige. Vi hade inte hunnit åka mer än 15 minuter förrän kapten ropade "Manta" och vänder båten, vi rusar allesammans för att titta och efter någon minut så har vi en Manta med tre meter mellan vingspetsarna precis bredvid båten. I och med att vattnet är så klart så blev känslan som om vi nästan var i vattnet med den, så häftigt!
.
Jag och Claes gjorde under dagen två underbara dyk, med massor av bluespotted stingray, lionfish, Nemo, Pufferfish, fantastiska koraller och en massa småfisk etc. Räknade ut att det var över tio år sedan vi haft en heldag på dykbåten tillsammans... Mitt dykintresse har absolut börjat vakna igen de senaste två åren och jag känner att jag vill ha mer och mer :)
.
På vägen tillbaka i eftermiddagssolen, ca 38 grader i skuggan... så berättar den engelska killen att han alltid drömt om att få simma med vilda delfiner... Då ropar kaptenen "Delfiner till vänster!" och alla är på fötter inom ett par sekunder... "Sköldpaddor till höger!" MEN!! Ska vi till höger eller vänster?? Ja ja, styrbord, babord, whatever ;) Efter ha tagit en snabb titt på sköldpaddorna så åker vi mot delfinerna, vi slänger alla på oss mask och fenor och sitter beredda på att få klartecken från kaptenen att hoppa i. "Go go go", ropar kaptenen och vi hoppar!! I över en kvart simmar vi runt med dessa fantastiska djur, som mest 22 stycken, de simmar över och under oss, till vänster och höger, busar och leker, oftast inte mer än en halvmeter ifrån oss, det var som en dröm... Resten av resan sitter vi alla med ett brett leende på läpparna och funderar över om det bara var en dröm eller om det var på riktigt... Vilken dag!
.
/Kärlek till er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar