tisdag 20 juli 2010

Du kan aldrig ha för många


1994 jobbade Claes och jag på ett kryssningsfartyg i VästIndien,
Star Clipper, vi ingick i "Sports- and Entertainment Team". Detta innebar att vi även tillhörde rescueteamet på fartyget och fick utbildning av både brandmän och räddningspersonal. Sedan dess är vi nitiska när det gäller brandvarnare, brandsläckare etc och en del av våra vänner och familjemedlemmar har ibland rynkat på näsan och avfärdat oss när vi påpekat hur viktigt det är att ha flera brandvarnare i sitt hus/lägenhet, men får oss är det en självklarhet och en larvigt billig livförsäkring....
.
Härom veckan ringde svärfar och tackade oss för att vi satt upp alla brandvarnare i hans hus vid inflyttningen... Hans hundar hade under natten haft ner en lampa som landade i en fåtölj, vid fallet tändes lampan och efter ett tag började det pyra... När Bertil vaknade av brandvarnarna var hela övervåningen rökfylld... tre andetag och sedan är det godnatt, det är inte elden som är farligast... Tänk på det kära vänner och se till att ni har flera brandvarnare i ert hem, vi är rädda om Er!
.
/Kärlek!

1 kommentar:

  1. Jag har ju placerat en brandvarnare vid TV:n, härom veckan "dog den" så det var bara att cykla ner till Claes Olsson för att köpa en ny! Nu är jag försett med både "livrem och hängslen"
    Mamma

    SvaraRadera