fredag 10 december 2010

Veckan som gått


Då var det fredag igen, vilket betyder stängt på skolan. Vi har haft en toppenvecka tillsammans med pappa som sedan igår kväll befinner sig på svensk mark igen.
Tack pappa - du är bäst, älskar dig!!
,
Massor har hänt denna vecka, både dalar och toppar, ett steg framåt och två tillbaks tycks fortsätta... I lördags blev vi väckta av grannarna halv sju, Leffe hade kollapsat och Claes fick tillkalla ambulans, mycket dramatiskt. Nu är han hemma igen efter flera dagar på sjukhus, vilket känns bra. Samma dag får vi ett mejl från våra hyresgäster hemma i Uppsala, de vill att vi hörs via Skype, IDAG!! De berättar att de ställt ut en kasse med aska på snön på altanen utanför Malvas rum. Påsen smälter, aska ramlar ner mellan brädorna, torra löv tar eld och det börjar brinna i grundisoleringen och under altanen... Som tur är så har vi flera brandsläckare och våra hyresgäster är vakna och hemma... De lyckas släcka elden men är ändå tvungna att tillkalla brandkåren i och med att man inte vet om det ligger och pyr någonstans. Brandkåren konstaterar att tack vare brandsläckaren och deras snabba reaktionsförmåga slutade denna incident bra, hade de inte gjort det så skulle huset hunnit ta eld och... ja ni förstår själva.
,
Annars har vi haft härliga grillkvällar, besök på Jungle Aquapark i Hurghada, varit ut med dykbåten och dykt, snorklat med delfiner och badat (27,9 grader i havet), spelat kort, tittat på film, varit ut och käkat m.m. Jag och tjejerna har varit lediga från skolan en hel del men i tisdags hade vi "en dag i julens tecken", då vi julpysslade, sjöng julsånger, lyssnade på julberättelser, pratade om varför vi firar jul, lyssnade på julsånger, tipspromenad i julenstecken och avslutade med en jul-trekamp, en riktig toppendag med massor av härliga barn.
.
Denna lediga helg slappar vi en del och laddar inför sista veckan innan jullovet. Planerar julbak med skolan, luciafirande, avslutning på fritidsklubben med "Fångarna på SSE" och slutligen avslutnigen på skolan. Vi kommer att bo hemma hos Niklas och Nettan över jul och nyår och ta hand om Snoopy och huset. Mamma kommer ner den 21 - 28 december och firar jul med oss, ska bli mysigt. Känner att vi behöver dessa tre veckors ledighet för att hinna komma i kapp med allt, förbereda för vårterminen och Claes ska bygga lite hyllor och en diskbänk på skolan. Janna, som ska jobba för Josefin under vårterminen, kommer ner den 7 januari och sedan kör vi igång igen den 9 januari.
.
Ha en underbar helg!!
.
/Kärlek!

3 kommentarer:

  1. Oj, vad det händer grejer...hm...aska i en kasse, lät sådär intelligent... Tur att det gick hyfsat bra!!!

    Här ligger massor av snö, idag gnistrande från härlig sol och blå himmel. -10grader är dock lite mycket, men vi som bor på västkusten är ju mest vana vid regn och slask vid den här tiden på året så vi klagar INTE!!! Vilken julstämning, helt underbar!

    Men snart kommer jag till Er i värmen, närmare bestämt om en månad...imorgon, LÖÖÖÖVLIIII!!!

    Kram alla NI goa /Charlotte

    SvaraRadera
  2. OJ, OJ, OJ DET HADE KUNNAT GÅ RIKTIGT ILLA.
    Ganska osmart., men tur att dom redde upp det.
    Dom ser väl till att brandsläckarna blir påfyllda????
    Gertie

    SvaraRadera
  3. Det finns ju "plåthinkar" på affären som de kan skaffa om de behöver ta ut askan. Intressant att veta hur tänkte de då de använde en plastpåse!? Har de gett något svar? Hemma igen.... skönt! Iréne

    SvaraRadera