torsdag 11 november 2010

På äventyr, dag 2

















Del 1 är redan avverkad och här kommer del 2 från vår spännande resa förra helgen... Vaknade vid 8-tiden och gick upp och åt frukost. Njöt av utsikten över bergen och Röda havet när pannkakorna, kaffet och resten av frukosten åkte ner. Efter frukost packade vi snorklingsutrustningen och hoppade i det 28-gradiga vattnet. Vi snorklade i 1 timme och 20 minuter och fick se allt från vittippad revhaj till krokodilfisk och blåprickig rocka, alla var lyriska efteråt!! Lite solande och ett par kalla med härlig reggiemusik i bakgrunden innan lunchen och sedan iväg mot Wadi El Gemal.

Vi stannade först till vid informationscentret där vi fick se en film och lära oss mer om nationalparken, geografin, beduinerna etc. Sedan hoppade vi in i bussen igen och körde 7 km rakt in i öknen, väldigt skumpibumpi! Yeman som är föreståndare mötte upp oss och vi gav oss genast iväg till kamelerna för att rida ut i öknen. Vi var ett gäng på 12 personer, max antal besökare per dag är 30 berättade Yeman, allt för att hålla det i en liten skala och få det mer personligt.

När vi kommer fram berättar Yeman om Beia-beduinernas liv och leverne, vi får smaka deras kaffe som de kryddar med ingefära eller kanel. De bakar även bröd åt oss som gräddas i den glödheta sanden, till detta serveras kamelost, mums! När vi ska hemåt, rider Malva och Engla på varsin kamel, solen har gått ner och vi andra rider eller åker vagn, samtidigt som flera av medlemmarna från stammen sjunger och vi njuter av stillheten och den fantastiska stjärnhimlen.
,
Väl tillbaka så är det dags för middag i det stora "restaurangtältet", vi samlas runt låga bord och vi sitter på kuddar. Maten är god och vi njuter av vårt äventyr. När vi ätit färdigt får vi en dansuppvisning, vi dröjer oss kvar utomhus och kan inte sluta titta på alla stjärnor som lyser upp himlavalvet. Vi är alla trötta och drar oss "hemåt" till respektive krypin. Tjejerna är överlyckliga för att få sova inpackade i varsit myggnät och jag blåser ut stearinljusen och somnar som en stock.

/Kärlek!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar