måndag 8 november 2010

På äventyr, dag 1











Tillbaka i El Gouna efter tre dagas äventyr tillsammans med familjen, svärfar Bertil och Eva och Josefin och hennes söner Samuel och Gabriel.

Kl 07.00 i fredags morse kom vår inhyrda busschaufför Ahmed och hämtade oss med en ny fin Toyota Hiace buss. Vi körde på till Port Ghalib där vi tog en fika och passade på att hälsa på Chrille och Carro på Colonas nya dykcenter. Nettan och Niklas var även där och hamnade på samma bild.
-
On the road again... och denna gång mot slutmålet för denna dag, Colona Divers "Deep South Diving Camp" i Tondoba Bay, 14 km söder om Marsa Alam. Vilket ställe!! Vi var ju här tillsammans med Funkarna i våras och har sedan dess längtat tillbaka och ville nu passa på att visa det för de andra. Det sägs att Sharm El Sheik såg ut så här för en 20 år sedan... Här stannar man verkligen upp och bara ÄR... njuter av tystnaden, havet, lunken... Karim som äger stället hade fixat lunch tills vi kom och vi njöt av maten och ett par kalla innan vi checkade in i våra "African huts", alla individuellt målade av en lokal konstnär. Enkla och inga "Hästen"-sängar men sååå läckra! På em snorklade och badade vi innan vi tog en dusch för att sedan samlas uppe i baren för att se solen gå ner bakom bergen, magiskt! Barnen spelade kort och mös lika mycket som vi vuxna. Middagen åt vi på en italiensk restaurang inne i Marsa Alam, mums! Väl tillbaka kröp vi till kojs mätta och nöjda och somnade till elverkets surrande som stängs av kl 23 och då är det ficklampan och månljuset som gäller.
-
Ps. Fritidsresor har detta ställe i sin katalog, det enda hotellet med endast ett F, coolt! Ds.
,
/Tjing!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar